Z jajkami


Jajka faszerowane szynką


37 ocen

przygotowanie: 15 minut
oczekiwanie: 5 minut
porcje: 6 porcji
kalorie: 300 kcal / porcja
Na wielkanocny stół, na przystawkę i na weekendowe śniadanie: smakowite jajka faszerowane szynką, żółtkami i szczypiorkiem z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Do jajek faszerowanych szynką proponujemy lekki sosik chrzanowo-majonezowy, dekorację z natki - i gotowe! Takie jajka można zaserwować także w łódeczkach z kolorowej papryki, liści sałaty lub na dużych plastrach pomidora. Zbudź do życia swoją kulinarną inwencję!


Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź.
  2. Obierz jajka, przekrój na połówki i wyjmij żółtka.
  3. Szynkę drobno pokrój.
  4. Żółtka rozetrzyj z dwoma łyżkami Majonezu, szynką i szczypiorkiem.
  5. Jaja wypełnij farszem.
  6. Pozostały Majonez wymieszaj z chrzanem.
  7. Polej jaja powstałym sosem i przybierz natką pietruszki.
  8. Podawaj jako przystawkę z pieczywem. 


Jajka w sosie tatarskim


13 ocen

przygotowanie: 20 minut
oczekiwanie: 5 minut
porcje: 4 porcje
kalorie: 587 kcal / porcja
Domowy sos tatarski świetnie smakuje w zestawieniu z wieloma dodatkami, zarówno na zimno, jak i ciepło. Idealnym połączeniem są jajka w sosie tatarskim. Możemy je podawać jako przystawkę, jak i jako dodatek do dań głównych oraz kanapek. Sos tatarski z marynowanych warzyw, musztardy, chrzanu i ziół przygotowujemy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Takie połączenie sprawia, że jajka w domowym sosie tatarskim to przepyszna propozycja kulinarna - i jaka prosta!


Przygotowanie:

  1. Majonez połącz ze śmietaną, musztardą i chrzanem.
  2. Grzybki, ogórek i cebulki pokrój w kostkę.
  3. Jajka obierz i przekrój na połówki.
  4. Sos majonezowy połącz z grzybkami, ogórkiem i cebulką. Dopraw do smaku solą, cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
  5. Na półmisku rozłóż roszponkę, a na niej połówki jajek.
  6. Jajka polej sosem tatarskim.

Sałatka warstwowa z tuńczykiem


292 oceny

przygotowanie: 30 minut
porcje: 8 porcji
kalorie: 200 kcal / porcja

Sałatka warstwowa z tuńczykiem prezentuje się najlepiej podana w przezroczystych miseczkach, dzięki czemu poczęstowana osoba odbiera również walory wizualne - pieczołowicie ułożone warstwy w warstwowej sałatce z rybą.

Polecamy użycie Majonezu dekoracyjnego WINIARY w sałatce warstwowej z tuńczykiem. Połączenie majonezu z jogurtem naturalnym, musztardą oraz przyprawami da nam smakowity sos, który pasuje do sałatki z tuńczyka.

Sałatka warstwowa nadaje się na rozmaite okazje, zawiera korzystne dla organizmu produkty - rybę i warzywa, może zostać przygotowana z inną rybą niż tuńczyk. Uracz gości efektowną sałatką z rybą i warzywami

Przygotowanie:

  1. Przygotuj sos: Majonez dekoracyjny WINIARY połącz z jogurtem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Białka jajek oddziel od żółtek.
  3. Białka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a żółtka oddzielnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
  4. Groszek, tuńczyk i kukurydzę odsącz z zalewy.
  5. Posiekaj w całości cebulę ze szczypiorkiem.
  6. W przezroczystej misce układaj kolejno: białka jajek, groszek, tuńczyk, szczypiorek, kukurydza, ser żółty, sos majonezowy, żółtka i natka pietruszki.
  7. Podawaj jako przystawkę lub dodatek do dania głównego.










Komentarze

Popularne posty