Z jajkami
Jajka faszerowane szynką
37 ocen
przygotowanie:
15 minut
oczekiwanie: 5 minut
porcje: 6 porcji
kalorie: 300 kcal / porcja
oczekiwanie: 5 minut
porcje: 6 porcji
kalorie: 300 kcal / porcja
Na wielkanocny stół, na przystawkę i na weekendowe śniadanie: smakowite
jajka faszerowane szynką, żółtkami i szczypiorkiem z Majonezem
Dekoracyjnym WINIARY. Do jajek faszerowanych szynką
proponujemy lekki sosik chrzanowo-majonezowy, dekorację z natki -
i gotowe! Takie jajka można zaserwować także w łódeczkach z kolorowej
papryki, liści sałaty lub na dużych plastrach pomidora. Zbudź do życia
swoją kulinarną inwencję!
Przygotowanie:
- Jajka ugotuj na twardo. Ostudź.
- Obierz jajka, przekrój na połówki i wyjmij żółtka.
- Szynkę drobno pokrój.
- Żółtka rozetrzyj z dwoma łyżkami Majonezu, szynką i szczypiorkiem.
- Jaja wypełnij farszem.
- Pozostały Majonez wymieszaj z chrzanem.
- Polej jaja powstałym sosem i przybierz natką pietruszki.
- Podawaj jako przystawkę z pieczywem.
Jajka w sosie tatarskim
13 ocen
przygotowanie:
20 minut
oczekiwanie: 5 minut
porcje: 4 porcje
kalorie: 587 kcal / porcja
oczekiwanie: 5 minut
porcje: 4 porcje
kalorie: 587 kcal / porcja
Domowy sos tatarski świetnie smakuje w zestawieniu z wieloma dodatkami, zarówno na zimno, jak i ciepło. Idealnym połączeniem są jajka w sosie tatarskim. Możemy je podawać jako przystawkę, jak i jako dodatek do dań głównych oraz kanapek. Sos tatarski
z marynowanych warzyw, musztardy, chrzanu i ziół przygotowujemy
z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Takie połączenie sprawia, że jajka
w domowym sosie tatarskim to przepyszna propozycja kulinarna - i jaka
prosta!
Przygotowanie:
- Majonez połącz ze śmietaną, musztardą i chrzanem.
- Grzybki, ogórek i cebulki pokrój w kostkę.
- Jajka obierz i przekrój na połówki.
- Sos majonezowy połącz z grzybkami, ogórkiem i cebulką. Dopraw do smaku solą, cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
- Na półmisku rozłóż roszponkę, a na niej połówki jajek.
- Jajka polej sosem tatarskim.
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
292 oceny
przygotowanie:
30 minut
porcje: 8 porcji
kalorie: 200 kcal / porcja
porcje: 8 porcji
kalorie: 200 kcal / porcja
Sałatka warstwowa z tuńczykiem prezentuje się najlepiej podana w przezroczystych miseczkach, dzięki czemu poczęstowana osoba odbiera również walory wizualne - pieczołowicie ułożone warstwy w warstwowej sałatce z rybą.
Polecamy użycie Majonezu dekoracyjnego WINIARY w sałatce warstwowej z tuńczykiem. Połączenie majonezu z jogurtem naturalnym, musztardą oraz przyprawami da nam smakowity sos, który pasuje do sałatki z tuńczyka.
Sałatka warstwowa nadaje się na rozmaite okazje, zawiera korzystne dla organizmu produkty - rybę i warzywa, może zostać przygotowana z inną rybą niż tuńczyk. Uracz gości efektowną sałatką z rybą i warzywami
Przygotowanie:
- Przygotuj sos: Majonez dekoracyjny WINIARY połącz z jogurtem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem.
- Białka jajek oddziel od żółtek.
- Białka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a żółtka oddzielnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
- Groszek, tuńczyk i kukurydzę odsącz z zalewy.
- Posiekaj w całości cebulę ze szczypiorkiem.
- W przezroczystej misce układaj kolejno: białka jajek, groszek, tuńczyk, szczypiorek, kukurydza, ser żółty, sos majonezowy, żółtka i natka pietruszki.
- Podawaj jako przystawkę lub dodatek do dania głównego.
Komentarze
Prześlij komentarz